Pancreas.ro este o platforma online dedicata pacientilor care sufera de toate tipurile de boli pancreatice – pancreatita pediatrica, pancreatita acuta si cronica sau cancer pancreatic. Aici oferim pacientilor cele mai noi informatii si modalitati de diagnostic de specialitate, precum si tratamente alternative sau studii care se fac pe aceasta tema. De asemenea, punem la dispozitia utilizatorilor acestui site si informatii despre locurile si institutiile unde se pot adresa pentru diagnosticare si initiere tratament. Acesta este un program sustinut de Asociatia Romana pentru Patologia Pancreatica cu sprijinul Mylan.

Stiati ca...
Dieta saraca in grasimi
Cantitatea de grasime care ar trebui consumata variaza in functie de greutatea si inaltimea fiecaruia. Pentru o persoana cu greutate medie, nu este indicat consumul a mai mult de 20 grame de grasime pe zi.
Alcoolul si deshidratarea
Daca aveti o boala pancreatica, atunci consumul de alcool este strict interzis. Cercetarile in domeniu au aratat ca, in cazul consumului de alcool boala se agraveaza. Se recomanda , de asemenea, o dieta saraca in grasimi.
Luati o pauza
Uneori este bine sa limitam consumul de alimente, iar pancreasul sa se “odihneasca” putin. In cazul in care suferiti de un episod acut, este posibil ca medicul sa va recomande sa nu consumati alimente o zi, doua.